tiistai 2. kesäkuuta 2015

Buk -ohjustorjuntajärjestelmä

Uusia yksityiskohtia Boeing -koneen turmasta Ukrainassa

© Sputnik/ Vadim Braydov
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
700
Venäläinen Almaz-Antei -yhtiö, joka valmistaa Buk -ohjustorjuntajärjestelmiä, on laatinut analyyttisen raportin MH17 -lennolla olleen koneen turmasta Itä-Ukrainassa.
Jos, Boeing —lentokone tuhottiin Ukrainan alueella Buk —järjestelmällä, niin se tapahtui ainoastaan Buk-M1 —järjestelmällä ja näitä järjestelmiä on Ukrainalla, ilmoitti yhtiön tiedottaja Mihail Malyshevs
Sen jälkeen, kun oli tutkittu koneen rungon ulko-osa, listattiin kaikki ohjustyypit, joita meidän tehtaamme ovat valmistaneet. Tämän pohjalta tultiin johtopäätökseen, että kaikkein todennäköisemmin kyseessä oli Buk-M1 ohjus, sanoi Malyshevski.
Malyshevskin mukaan, Almaz-Antei —yhtiön komission työskentelyn aikana tämän onnettomuuden tutkimusten parissa, avattiin tietoja, jotka aiemmin luokiteltiin valtion salaisuuksiksi. Kysymys on Buk-M1 —järjestelmän teknisistä erikoisuuksista. Yhtiön asiantuntijoiden näkemyksen mukaan juuri tällä ohjusjärjestelmällä tuhottiin lentokone. Kyse on mm. ohjuksen tuhoavien osien, jotka ovat saaneet nimekseen Skalpelli, lentoradoista.
Almaz-Antei —yhtiön johtaja Jan Novikov ilmoitti omasta puolestaan, että ohjusta, jolla Boeing tuhottiin, ei ole valmistetta vuoden 1999 jälkeen.
"Vuoden 1999, jälkeen ohjusta, jolla tuhottiin MH17 —lennolla ollut kone, ei enää valmistettu. Eli yhtiö ja sen tuotantolaitokset, eivät voineet enää toimittaa näitä ohjuksia kenellekään," — sanoi Novikov.
"Meillä on myös kiistattomia todisteita siitä, että tämän tyypin ohjuksia on Ukrainan asevoimilla. Vuonna 2005, meidän yhtiö suoritti alustavia töitä, näiden ohjusten käyttöajan jatkamista varten Ukrainassa. Sillä hetkellä niitä oli Ukrainan asevoimissa 991 kappaletta," — huomautti yhtiön johtaja.
"Yhtiön asiantuntijat kumosivat myös väitteen, jonka mukaan kapinalliset olisivat olleet osallisina onnettomuuteen. Analyysi osoittaa, että ohjus voitiin laukaista ainoastaan alueelta, joka sijaitsee Zaroshchensken asutuskeskusta etelämpänä, ja tämä alue oli Ukrainan joukkojen valvonnassa," — sanoi Mihail Malyshevski.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150602/136713.html#ixzz3bv4LYhpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti