lauantai 13. kesäkuuta 2015

Irti transatlantisesta 'yhteiskuntasopimuksesta'

Kun nykyistä SSS-valtioneuvoston ''Sipilän yhteiskuntasopimusta'' korostavaa hallitusohjelmaa verrataan Ranskan vallankumouksen alkuperäiseen ''Rousseaun yhteiskuntasopimukseen'' - huomataan selvästi, että se on suorastaan ääritaantumuksellinen.
Uutisblogi: Matti Laitinen
11.6.2015, Verkkomedia.org 

Irti transatlantisesta 'yhteiskuntasopimuksesta'
Jean-Jacques Rousseau kirjoitti teoksessaan 'Yhteiskuntasopimuksesta', jota on kutsuttu myös Ranskan suuren vallankumouksen raamatuksi, mm. seuraavaa: 'Jos käydään tutkimaan, mikä on varsinaisesti kaikkien kansalaisten suurin hyvä, se hyvä, jonka tulee olla jokaisen lainlaatimisjärjestelmän tarkoitusperänä, havaitaan sen supistuvan näihin kahteen tärkeimpään päämäärään: vapauteen ja tasa-arvoisuuteen.' (Mainittu teos s. 101-102)
Rousseaun Yhteiskuntasopimuksen pääperiaatteet:
  • Väkivaltaa ei pidä käyttää vallankäytön välineenä
     
  • Ylin valtiovalta kuuluu kansalle ja kansalaiset ovat tasa-arvoisia
     
  • Valtaa käyttävät ne henkilöt, jotka ovat valtuutettuja tai oikeutettuja siihen
     
  • Valtiollisen vallan käyttö perustuu lainsäädäntöön ts. oikeusvaltion olemassaoloon
     
  • Kansalaisten tulojen ja yhteiskunnallisen aseman erot eivät saa kasvaa liian suuriksi; niitä tulee säädellä
     
  • Yhteiskunnan viholliset voidaan tuomita kuolemaan tai ajaa maanpakoon.
Tosiasia kuitenkin on, että näitä Rousseaun porvarillisille yhteiskunnalle asettamia ihanteita ja periaatteita - kuolemaan tuomiota lukuun ottamatta – ei ole vieläkään täytetty kapitalismin vallitessa.

Kun demokraattisten äänestysten tulos ei miellytä: TTIP-sopimuksen valmisteluun liittyvää huomattavaa äänestystä lykättiin EU-parlamentissa viimeminuuteilla 9.6.2016 kun salaisen sopimusvalmistelun pelätään repivän EU:n pahasti kahtia

Sipilän hallituksen 'yhteiskuntasopimus'
Nykyisen harrastusministeriöistä koostuvan SSS-valtioneuvoston ”Sipilän yhteiskuntasopimusta” korostava hallitusohjelma on Rousseaun yhteiskuntasopimukseen verrattuna suorastaan ääritaantumuksellinen. Toki oikeusministeri Lindström kannattaa kuolemantuomion käyttöönottoa tarvittaessa Suomessa. Hän uskoo yhä, että kuolemanrangaistus on tiettyihin rikoksiin soveltuva rangaistus.
Nykyisen hallituksen mielestä ylin valtiovalta kuuluu sille itselleen eikä kansalle.
Sen mielestä kansalaisten epätasa-arvoisuutta on syytä kasvattaa suurentamalla pienituloisten ja suurituloisten välisiä tuloeroja. Tämä hallitus ei todellakaan säätele tuloeroja. Valtiollista valtaa voi käyttää näennäisoikeusvaltiossa ihmisten perusoikeuksia loukaten ja perustuslakia rikkoenkin. Nämä veikot syövät säästöillään lapsilta tulevaisuuden.
Hallitusohjelmassa todetaan, että ”Suomi edistää keskinäisriippuvuuksien maailmassa kansainvälistä vakautta, rauhaa, demokratiaa, ihmisoikeuksia, oikeusvaltioperiaatetta ja tasa-arvoa.”
Tämä hallitus ei ole mikään rauhan ja demokratian hallitus vaan Natoa tukeva hallitus, koska se aikoo ”vahvistaa laaja-alaista transatlanttista yhteistyötä sekä kahdenvälisesti että EU:n kautta”. SSS-hallitus ei edistä mitenkään kansalaisten vapautta ja tasa-arvoa. Se ajaa kansainvälisen pääoman ja sitä puolustavien valtio- ja sotilasliiton asiaa.
Sipilän yhteiskuntasopimus on hallituspuolueiden ja maamme taloudellisen eliitin sopimus siitä, kuinka Suomen sitoutumista Natoon ja Euroopan unioniin syvennetään.
Joukkovoimalla hallituspolitiikkaa vastaan!

Matti Laitinen

Lue myös:

Herää Suomi - meneillään on harvainvallan ja kansanvallan kamppailu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti