torstai 11. kesäkuuta 2015

Facebook-logon 3D-malli

Facebook päättää puolestasi

© REUTERS/ Dado Ruvic
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
12261
Sosiologeja huolestuttaa, että Facebookin ja muiden sosiaaliyhteisöjen algoritmit, jotka päättävät, mitä saamme luettavaksi ja katsovaksi sosiaalisen median kautta, pimittävät meiltä vaihtoehtoisia näkökulmia.
Elikä sekä liberaalit, että konservaattorit saavat lukea uutisvirrassaan lähinnä vakaumuksensa mukaisia päivityksiä, kertoi nettimedia Elementy.ru.
Yhdysvaltain tiedustelupalvelun entinen työntekijä Scott Rickard kommentoi algoritmi-kohua Sputnik-radion haastattelussa.
Täytyy ymmärtää, että Facebookin alkuvuosina jaettavan tiedon suodattamiseen käytettiin erilaisia keinoja. Esimerkiksi, Egyptin kansannousun aikana viestintä tapahtui vapaammin kuin nyt. Myöhemmin Facebook otti käyttöön algoritmin, jolla voidaan manipuloida käyttäjien uutisvirtaa. Tänään mielipiteiden jakaminen on hankalampaa kuin kaksi kolme vuotta sitten.
Sosiaalista manipulointia on harjoitettu yli 100 vuoden ajan. Tutustukaa Samuel Untermeyerin ja Edward Bernaysin teoksiin. He ymmärsivät jo kauan sitten, että suodattamalla joukkoviestintää voidaan manipuloida tietoisuutta.
Facebookin algoritmi on sensuuria, joka palvelee valtion ja eliitin etuja.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150610/157000.html#ixzz3ckt0aApx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti