lauantai 6. kesäkuuta 2015

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Putin: vain sairas ihminen voi ajatella, että Venäjä hyökkäisi Natoa vastaan

© Sputnik/ Aleksey Nikolski
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
469161
Italian vierailunsa alla, Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi haastattelun Corriere della Sera -lehdelle, jossa hän korosti Venäjän ja EU:n välisten suhteiden tärkeyttä.
"Emme ole koskaan suhtautuneet Eurooppaan kun rakastajattareen. Olemme aina tarjonneet vakavaa suhdetta. Minulla on nyt sellainen tunne, että Eurooppa pyrki rakentamaan suhteet meidän kanssamme aineelliselta pohjalta, ja poikkeuksetta omaksi edukseen," — korosti Putin.
Hän otti esimerkiksi haluttomuuden olla yhteistyössä yhdentymistä kehittävien järjestöjen kanssa entisen Neuvostoliiton alueella ja ennen kaikkea Euraasian talousliiton kanssa.
"Kun Euroopan maat yhdentyvät, tämä on normaalia, mutta jos me, entisen Neuvostoliiton alueella teemme saman, tätä pyritään selittämään Venäjän pyrkimyksellä jonkinlaisen suurvallan muodostamiseen. En ymmärrä sitä, miksi käytetään tällaista lähestymistapaa," — sanoi Putin.
Toimittajien kanssa käydyn keskustelun aikana otettiin esille myös Krimin liittyminen Venäjään. Vladimir Putin korosti, että Moskova halusi antaa Krimin asukkaille valinnan mahdollisuuden. Tämän yhteydessä hän vielä kerran muistutti Kosovon tilanteesta, missä päätös itsenäisyyden julistamisesta tehtiin parlamentissa, eikä kansanäänestyksellä.
Mitä taas tulee pelkoihin, mahdollisista Venäjän aggressiivisista toimista, niin Putinin mukaan, "vain sairas ihminen voi ajatella, että Venäjä hyökkäisi Natoa vastaan." Venäjän presidentin mukaan muutamissa maissa yksinkertaisesti vain spekuloidaan peloilla Venäjän suhteen.
"Haluan sanoa teille, Venäjää ei tarvitse pelätä. Maailma on muuttunut niin paljon, etteivät järkevästi ajattelevat ihmiset voi ajatella, että tänä päivänä alkaisi laajamittainen sotilaallinen konflikti. Meillä on paljon asioita, joiden parissa voimme toimia," — vakuutti Putin.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20150606/144656.html#ixzz3cJS63WSy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti