sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Pentagon: Venäjän sotilaallinen potentiaali uhkaa Eurooppaa

© DOD / US Marine Corps Sgt. Aaron Hostutler
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
200
Venäjällä on sotilaallista potentiaalia, joka voi olla uhkana Euroopalle, yhdysvaltalainen kenraali Martin Dempsey sanoi.
Martin Dempsey sanoi Wall Street Journalin haastattelemana, että kaukoilmavoimiensa avulla ja muistuttamalla ydinpotentiiaalistaan Venäjä antaa Euroopan ja Yhdysvaltain ymmärtää olevansa valmis käyttämään sotilaallisia keinoja.
Yhdysvaltalaisen kenraalin mukaan ydinaseiden ja sotakaluston lisäksi Venäjä voi käyttää länsimaita vastaan myös ei-sotilaallisia keinoja kuten mediassa harjoittama propaganda ja äkilliset sotahatjoitukset, jotka uhkaavat Euroopan maiden rajoja.
Martin Dempseyn mielestä presidentti Vladimir Putin etsii keinoja saattaa Naton huonoon valoon ja loppujen lopuksi hajottamaan sen.
Venäjän presidentti sanoi aiemmin italialaisen Corriere della Sera —lehden haastattelemana, että vain sairas ihminen voisi kuvitella Venäjän hyökkäävän Nato-maihin.
Putin arvioi, että Yhdysvallat ei halua Venäjän ja Euroopan välisten suhteiden paranevan. Se tarvitsee ulkoisen vihollisen säilyttäkseen johtoasemansa euroatlanttisessa yhteisössä.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150607/147984.html#ixzz3cN4weknc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti