tiistai 28. heinäkuuta 2015

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Venäjän uuden meridoktriinin mukaan yhteistyötä tiivistetään Kiinan ja Intian kanssa

© Sputnik/ Aleksey Nikolski
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
 015061

Venäjän presidentti Vladimir Putin vahvisti sunnuntaina Venäjän merivoimien uuden sotilasopin. Sen mukaan yhteistyötä tiivistetään Intian ja Kiinan kanssa.

Kiinan Kansainvälisten ongelmien instituutin, Tyynenmeren eteläosan tutkimuskeskuksen johtaja Shen Shishun, antoi Sputnik —radiolle haastattelun, jossa huomautti, että Venäjä ja Kiina, kuten mutkin valtiot, kiinnittävät aiempaa suurempaa huomiota valtameriin, erityisesti merioikeuden puolustamisen ja laivaston toimintatehokkuuden lisäämisen alueilla. Asiantuntijan mukaan, tämä on myös Venäjän ja Kiinan laivastojen yhteistyön perustana.
"Venäjän ja Kiinan välisen yhteistyön kehittämisellä merillä, on globaalinen merkitys. Mutta, ensisijassa sillä on rakentava merkitys näille kahdelle valtiolle. Ei ole tärkeää, missä muodossa ne kehittävät sotilaallista yhteistyötään, koska Venäjä ja Kiina korostavat, ettei se ole suunnattu kolmansia maita vastaan."
Uudessa meridoktriinissa korostettaan korkean tason yhteistyötä merillä, jota Venäjä kannattaa kaikkein tärkeimpien, Aasian alueen kumppaniensa, eikä vain Kiinan ja Intian kanssa. Jokin aika sitten ilmoitettiin uudesta askeleesta tällä alueella. Ennen vuoden loppua, Venäjä ja Intia järjestävät Indra Navy-2015 sotaharjoitukset Intian valtamerellä.
Tiivis on myös Venäjän ja Kiinan laivastojen välisen yhteistyön kalenteri. Toukokuussa oli "Meriyhteistyö 2015" harjoitukset Välimerellä. Se todisti Venäjän ja Kiinan asevoimien valmiudesta, täyttää yhteisiä tehtäviä, kaukana niiden omilta alueiltaan. Elokuussa, Venäjän ja Kiinan merivoimat esittelevät yhteistyötaitojaan, ja tällä kertaa Tyynellämerellä. Yhteisiin harjoituksiin Japaninmerellä ja Primorjen rannikkovesillä osallistuu noin 20 eri luokan alusta sekä myös laivaston ilmavoimien lentokoneita ja helikoptereita. Ensi kerran yhteisissä harjoituksia tapahtuu merijalkaväen maihinnousu, jossa on mukana maihinnousualuksia ja lentotukialuksia, molemmilta osapuolilta.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20150727/270460.html#ixzz3hCMQI09N

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti