tiistai 21. heinäkuuta 2015

Ukrainan entinen presidentti Viktor Janukovitsh

Janukovitsh antoi haastattelun BBC:lle

© BBC
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
444151
Ukrainan entinen presidentti Viktor Janukovitsh antoi länsimaisille viestimille ensimmäisen haastattelun viime vuonna alkaneiden väkivaltaisuuksien jälkeen.
Se on painajainen, jota on vaikea uskoa todeksi. Ihmisiä kuolee, sota on hajottanut koko maan. Kyllä, minäkin olen syyllinen. Minäkin olen tehnyt virheitä, sanoi Janukovitsh.
Olin varoittanut, että se ei loppu Maidanin väkivaltaisuuksiin. Puolentoista vuoden aikana Ukraina on menettänyt Krimin, Donbassin ja tuhannet ihmishenget. Ukrainan uusi hallitus on hajottanut koko maan ja vetänyt Euroopan, Venäjän ja USA:n mukaan konfliktiin, sanoi entinen presidentti.
Viktor Janukovitshin mukaan Donbassin sota on kansanmurha. Minskin sopimus on Venäjän saavutus. EU:n ja USA:n on käytettävä vaikutusvaltaansa Ukrainaan, jotta se aloittaisi suorat neuvottelut kapinallistasavaltojen kanssa, hän sanoi.
Janukovitsh ei usko Krimin palavan koskaan takaisin osaksi Ukrainaa.
Krimin menettäminen on erittäin ikävä asia. Krimin väestö on aina ollut Venäjä-mielinen ja kansallismielisten nousu valtaan pelotti heitä. Kansanäänestyksessä 90% heistä äänesti Krimin liittymisestä Venäjään. Ikävää, mutta totta, sanoi Viktor Janukovitsh.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20150623/186808.html#ixzz3gWg7yepq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti