tiistai 14. heinäkuuta 2015

Ote HAASTATTELU VAROUFAKIS: Kaikki järkyttävä totuus Euro ja Kreikan neuvottelut.
Lopuksi, entinen valtiovarainministeri Kreikan Yanis Varoufakis antaa haastattelun Harry Lambert New Statesman. Tämä on haastattelu suurta kiinnostusta ja merkitystä, voidaan lukea ainakin sen pääosat, jota ehdotamme käännettiin italiaksi.
Harry Lambert (HL): Joten, miten sinusta tuntuu nyt?
Yanis Varoufakis (YV): Tunnen päälle maailmassa, en enää elää mukaan Kiireisen aikataulun, aivan epäinhimillisiä yksinkertaisesti uskomaton. Nukuin vain kaksi tuntia yössä viisi kuukautta. Ne ovat myös lievittää Act ottaa tukea uskomaton paineita neuvotella paikasta, joka oli vaikea puolustaa, vaikka saisin suostumus toisen osapuolen, en tiedä, mitä tarkoitan?
HL: Millaista oli? Oliko nauttia joka hetkestä tilanteesta?
YV: Voi kyllä ​​arvostaa. Voit etsiä tietoa sisältä .. ja ovat kaikki pahimmat pelot vahvistettu. Sinulla voi olla "valtuuksia" että puhut suoraan, ja, kuten pelättiin, tilanne on pahempi kuin kuvittelin. Joten se oli hauskaa istua etuistuimilla.
HL: Mitä tarkoitatte?
YV: Vuonna täydellinen puuttuminen arveluttaa demokraattien, jonka oletettu puolustajien eurooppalaisen demokratian. Toisaalta myös selkeä käsitys, että toisella puolella olemme samassa veneessä, vaikka se ei koskaan sallita. Ja sitten on joitakin tärkeitä ihmisiä, jotka katsovat sinua silmiin ja sanoa: "Sinä sanot oikeassa, mutta emme silti tuhota sinut."
HL: Sanoit, että velkojat haastoi koska "Yritin puhua taloudesta euroryhmä, jossa ei".Mitä tapahtui, kun teit?
YV: Se ei ole, että se meni hyvin, se on vain, että on ollut kieltäytyminen tulla taloudellisia perusteita. Oman pääoman. Poni sytyttää aihe, että olet itse opiskellut, että se on loogisesti johdonmukaista, ja katsovat sinua tyhjän tuijottaa. Ja "kuin jos et puhu, joka perustuu riippumattoman, mitä sanoit. Hän saattaa myös lauloi hymni Ruotsin, ja olisi sama vastaus. Ja tämä on hämmästyttävä niille tottunut akateemista keskustelua.Osapuoli ei vastaa. Ei ollut keskustelua. Se ei ollut edes ongelma, aivan kuin se olisi osa hän ei ollut koskaan vastannut.
HL: Kun saapui helmikuun alussa, siellä oli jo yhden näkymän?
YV: No siellä oli ihmisiä, joiden kanssa oli henkilökohtainen mieleen, joten kulissien takana epävirallisesti, etenkin IMF (HL: korkeimmalla tasolla? YV: Kyllä, korkeimmalla tasolla, korkein), mutta Euroryhmä sitten vain muutama ystävällisistä sanoista ja mitään muuta, kaikki piiloutua este virallinen versio. Schaeuble on ollut johdonmukainen kuitenkin. Hänen näkemyksensä oli: "En keskustella ohjelmaa, tämä oli jo hyväksynyt edellisen hallituksen emmekä voi sallia vaalien muuttaa kaiken. Miksi meillä on aina vaalit, meillä on 19, ja jos me muuttaa jotain joka kerta on vaalit sopimukset välillämme merkitse mitään. "Tässä vaiheessa jouduin puheenvuoron ja sanoa," No sitten meidän pitäisi yksinkertaisesti sanoa koskaan vaalit velkaantuneiden kansojen "ja ei ollut vastausta. Vain tulkinta voin antaa on, että heille: "Kyllä, tämä olisi hyvä idea, mutta vaikea toteuttaa. Joten joko allekirjoittamista katkoviiva tai olet ulkona. "
HL: e la Merkel?
YV: Sinun täytyy ymmärtää, että en ole koskaan ollut mitään tekemistä Merkel: valtiovarainministerien puhua valtiovarainministerien, pääministerit ja Chancellors.Ymmärtääkseni hän oli hyvin erilainen. Hän yritti tranquillizzareil pääministeri (Tsipras) - sanoi: "Me löydämme ratkaisun, älä huoli, en anna sen tapahtua mitään kamalaa, vain tehdä kotitehtäviä ja työstää toimielinten kanssa troikan. Ei tule sulkeminen. "
Tämä ei ollut mitä kuulin puolueeni, on presidentti euroryhmän on Dr. Schaeuble, Jossain vaiheessa he kertoivat minulle selvästi: "O syö tätä keittoa tai hypätä ulos ikkunasta."
HL: Se oli niin alusta alkaen?
YV alusta, alusta alkaen.
HL: Miten pääsemme kesänä?
YV (yhteenveto pitkä vastaus. Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa. Hallitus valittiin valtuudet neuvotella. He halusivat maailmanlaajuisen sopimuksen, ja kun yritimme keskustella teema, kuten arvonlisäveron, vyöryttänyt ne toiseen aiheeseen, ja niin edelleen, ilman loppua. Me ehdotimme jotain ja he kieltäytyivät tai edelleen toiselle. Olemme yrittäneet pysäyttää tämän kehityksen. Oloni oli tämä: me olemme kansakunta monisäikeinen ja kerrattu pitkään, tietysti tarvitsemme uudistuksia Tämän olemme kaikki samaa mieltä. Kun tarvittiin aika ja koska neuvottelujen aikana EKP oli murskaus likviditeetin painostaa meitä tekemään meille periksi, ehdotukseni troikka oli hyvin yksinkertainen: Katsotaanpa sopia kolme tai neljä tärkeitä uudistuksia, kuten arvonlisäveron, ja applichiamole välittömästi. Voit inc amble rento rajoituksia EKP. Haluat kattava sopimus, me edetä neuvotteluissa, ja sillä välin meille esitellä uusia uudistuksia parlamentissa sopimuksia teidän ja meidän välillämme.
Heidän vastauksensa oli: "Ei ei ei, tämän on oltava sopimus. Emme tee mitään, jos sinulla olla toteuta lakia. Pidetään yksipuolinen toimi, ja vihamielinen prosessi neuvotteluvoimaa. "Sitten muutamaa kuukautta myöhemmin trapelerà tiedotusvälineet että emme ole tehneet uudistuksia, ja että olimme menettämässä aikaa! Ja niin olimme huijannut mitenkään. sitten kun likviditeetti on melkein ohi, ja olimme oletuksena, tai melkein oletuksena IMF, he ovat esittäneet ehdotuksia, jotka olivat lähes mahdottomia, ei voida hyväksyä ja haitallista. Niin he ottivat aikaa ja sitten tuli ulos ehdotuksia, teet kun et halua sopimusta).
HL: Yritit työskennellä hallitusten muiden velkaantuneiden kansojen?
YV: Vastaus on ei, ja syy on hyvin yksinkertainen: aloita nyt nämä kansat ovat tehneet selväksi, että he olisivat vahvempia vihollisia meidän hallituksemme, aivan alussa. Ja syy oli se, että niiden suurin painajainen oli meidän menestys: jos olisimme saaneet aikaan paremman sopimuksen Kreikan olisi poistettava poliittisesti: niiden pitäisi vastata niiden ainesosia, miksi he eivät olleet voineet neuvotella kuin me olemme.
HL: Mikä on suuri ongelma yleistoimintojen euroryhmän?
YV Esimerkiksi: Oli aika, jolloin presidentti euroryhmän päätti kääntyä meitä vastaan ​​ja objektiivisesti potkut, mikä tekee meistä ymmärtää, että Kreikka oli poistua euroalueen.Oli yleissopimuksen että lehdistö piti olla yksimielisesti, ja että presidentti ei voi yksinkertaisesti koota yhteen euroalueen ne sisällä jäsenvaltio. Ja hän sanoi: "Oi olen varma, että voin tehdä." Niinpä pyysin oikeudellisen lausunnon. . Tämä aiheutti vähän "hangata. 5-10 minuuttia kokouksen lopetettiin, ja virkailijat ja johtajat puhuivat keskenään ja puhelin, ja lopuksi virkamies, oikeudellinen asiantuntija, hän kääntyi puoleeni ja sanoi "No euroryhmän ei ole olemassa laki, ei ole olemassa sopimusta, joka kattaa tähän ryhmään. " Joten meillä on ryhmä, joka ei ole olemassa, ja kuka on eniten valtaa määrätä eurooppalaisten elämään. Ei vastausta kenellekään, koska ei ole laillisesti: he eivät pidä minuutin, ja se on varattu. Kansalaiset eivät koskaan tiedä, mitä he sanovat, olen melko päätökset elämän ja kuoleman, ja jäsenet eivät tavata ketään.
HL: Ja tämä ryhmä ohjaa saksalainen asenteita?
YV: Olemme täysin ja syvästi. Ei asenteet: vain valtiovarainministeri Saksan. Ja se on kuin hyvin harjoitellun orkesteri, jonka hän on johtaja. Kaikki tapahtuu niin myönnetty.Jos on tapauksia, joissa et toimi yhteisymmärryksessä, hän puuttuu asiaan ja laittaa kaikki linjassa.
HL: Sinä ajatellut Grexit jossain vaiheessa ....
YV: Toki, ehdottomasti.
HL .. ne tehtiin valmisteluja?
YV: Vastaus on kyllä ​​ja ei. Meillä oli pieni ryhmä, "War Cabinet" ministeriön, noin viisi ihmistä, joka oli lähdössä: niin olemme työskennelleet teorian, paperilla, tarjoamalla kaikkea, olisi pitänyt tehdä (varten Grexit), mutta se oli tehty sopimus tasolla 4-5 henkilöä. Eri asia on valmistella kansakunnan tästä. Valmista kansakunnan (output) on toimeenpaneva päätös, joka on tehtävä, ja sitä ei ole koskaan toteutettu.
HL: Mutta viime viikkoina, oli aikaa, kun tuntui, että siellä avvicinavate?
YV: Ajatukseni oli, että meidän piti olla varovainen, ettei aloita sitä. En halua sen olevan profetia autorealizzata. En halua sen olevan kuin kuuluisan lauseen Nietzschen, joten jos katsot tarpeeksi kauan kuiluun, kuiluun alkaa katsoa sinua. Mutta olen myös sitä mieltä, että jos euroryhmä oli sulkeutunut meidän pankit, meidän olisi toteuttaa tämän prosessin.
HL: No, niin siellä oli kaksi vaihtoehtoa, mitä näen: Grexit välitön tai tulostaa velkakirja ja jatkaminen valvonta Kreikan keskuspankin, ja mahdollisesti tai välttämättä viilettää kohti Grexit.
YV: Toki varma, en koskaan uskonut olimme menossa suoraan uuteen valuuttaan.Mielessäni oli se, että, ja sanoin hallituksen, tämä oli vastaus, jos he uskalsivat sulkea pankeille, mitä ajattelin oli uskomattoman aggressiivinen voima. mutta ei palauttamatta jättämistä. Olisimme joutuneet antamaan meidän velkakirja, tai ainakin, että annoimme likviditeetti euromääräisiä.; meidän olisi pitänyt tehdä hiustenleikkuun obligaatioiden 2012 EKP: n hallussa tai ilmoittaa, että me tekisimme sen; meidän olisi jälleen valvomaan Kreikan keskuspankin. Tämä oli triptyykki, kolme asiaa, jotka olisin sanonut päättyessä meidän pankkien EKP.
Olen varoittanut hallitusta, mitä tulisi tapahtumaan (joka EKP sulkea pankit) kuukauden, tuo meidät sopimukseen nöyryytetty. Kun tämä on tapahtunut, ja monet kollegani eivät usko, että se tapahtuisi, suosittelen, vastata "voimakkaasti", hylättiin äänestyksessä.
HL: Tsipras olisi järkyttynyt, jos hän erosi?
YV Mikään ei voi järkyttää minua näinä päivinä, meidän euroalueella on hyvin karu paikka kunnollisia ihmisiä. Se järkyttää vaikka jäädä ja hyväksyn huono sopimus.Ymmärrän, miksi sinun pakko ihmisiä, jotka ovat tukeneet, jotka ovat tukeneet meitä, eikä varmista, että meidän luhistuminen. Mutta en petä minun näkökulmasta, jotka tukevat vuodesta 2010, että tämä kansa tulisi lopettaa teeskentely ja viive, meidän täytyy pysähtyä pyytää uusien lainojen teeskentelemällä, että olemme ratkaisseet ongelmia, kun emme, kun teimme velka vähemmän kestävä johtuen vielä säästöohjelman, joka tuhoaa taloutemme ja siirtää taakkaa huono, humanitaarisen kriisin syntymiseen. Se "jotain, en hyväksy, ja ei olla osa sitä.
lähde: scenarieconomici.it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti