maanantai 27. heinäkuuta 2015

Olli Immonen

Suomi: Monikulttuurisuutta vai vainoharhaisuutta?

© Foto: Matti Matikainen
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
29143

Suomalainen poliitikko Olli Immonen julkaisi omalla Facebook -tilillään kirjoituksen, jossa kehotti toimimaan monikulttuurisuutta vastaan. Suvaitsevaisessa suomessa kirjoitus synnytti myrskyisän vastaanoton, ja itse poliitikosta tuli sosiaaliverkostojen keskustelujen pääaihe.

Olli Immonen, Perussuomalaisten kansanedustaja ja kansallismielisen Suomen Sisu —liikkeen puheenjohtaja, kirjoitti.
"Unelmoin vahvasta, rohkeasta kansasta, joka kukistaa tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus. Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, tulee ennen pitkää puhkeamaan miljooniksi pieniksi paloiksi. Elämämme ovat kietoutuneet yhteen rankkoina aikoina. Nämä ovat niitä päiviä, jotka tulevat jättämään ikuisesti jälkensä kansamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko taistelutovereihini. Aiomme taistella loppuun asti kotimaamme ja aidon Suomen kansan puolesta. Voitto on meidän."
Nämä sanat ovat vaikuttaneet voimakkaasti useisiin ihmisiin Suomessa. Lopulta, Perusuomalaisten puheenjohtaja, nykyinen Suomen ulkoministeri Timo Soini, on pitkän hiljaisuuden jälkeen ilmoittanut, että puolueen eduskuntaryhmä päättää siitä, erotetaanko Immonen.
Suomen entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja puolestaan sanoi, "Timo Soini voi näemmä Suomessa olla vastaamatta Olli Immosen ja hänen natsihenkisten kavereittensa puheisiin ja esiintymisiin, mutta Suomen ulkoministerinä hän ei ulkomailla selviä tästä huulilla".
Suomen valtionvarainministeri Alexander Stubb kirjoitti omalla FB —sivullaan, että monikulttuurisuus on rikkaus. Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti, ettei hyväksy Immosen kirjoitusta, vaan päinvastoin haluaa, että Suomi olisi avoin ja rikas maa kulttuurinsa ja kieliensä puolesta.
Itse Olli Immonen Lännen Medialle antamassaan haastattelussa sanoi, ettei ei näe kirjoituksessaan mitään väärää ja syytti kriitikoita vainoharhaisuudesta. Keskusrikospoliisin mukaan on kuitenkin mahdollista, että tutkitaan, sisältyykö Immosen kirjoitukseen kasallisuuksien välisen vihamielisyden lietsomista.
Politiikantutkija Erkki Railon mukaan Immonen suorastaan provosoi kyseisiä ongelmia.
Politiikantutkija on varmaan oikeassa. Joka tapauksessa monikulttuurisuuden puolesta Helsingissä järjestetään huomenna mielenosoitus, johon osallistuu useita tunnettuja suomalaisia poliitikkoja, kulttuurivaikuttajia, urheilijoita, tapahtumaa voidaan pitää vastauksena Immosen kirjoitukselle. Mielenosoitukseen odotetaan 13 000 osanottajaa.
Suomalaisen yhteiskunnan suhtautuminen kirjotuikseen ei ole kuitenkaan täysin yksiselitteinen. Internetiin on ilmestynyt myös liike Immosen puolesta "Je suis Olli".


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150727/271598.html#ixzz3hA4msuQU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti