sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Noam Chomsky

Noam Chomsky: ihmisten ei pitäisi häiritä poliittista eliittiä

© Flickr/ Andrew Rusk
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
331102
Tunnettu tutkija ja poliittinen aktivisti Noam Chomsky kertoi Sputnikin haastattelussa globaalin median suuntauksista informaatiosodan aikana.
Chomsky ilmoitti, että suurin osa länsimaiden tiedostusvälineistä pyrkii muokkaamaan ihmisten tietoisuutta, yrittäen propagandan keinoin vaikuttaa kansalaisten näkemyksiin.
"Media luo keinotekoisia tarpeita, irrottamalla ihmisiä todellisuudesta ja pyrkimällä siihen, että tavalliset kansalaiset eivät tiedostaisi poliittisen eliitin ongelmia. Valtaosa suurista mediayhtiöitä pyrkivät eristämään ihmiset näiden luotujen tarpeiden tahdottomiksi kuluttajiksi", — sanoi Chomsky.
Tällä tavoin toimivat suuret lehdet, kuten New York Times ja Washington Post, jotka käyttävät valtavia summia omien lukijoidensa tietoisuuden muokkaamiseen.
Kun media ja nykyaikainen teknologia joutuvat huonoihin käsiin, niistä voi tulla vaarallinen instrumentti, joka palvelee rajoitetun ihmisryhmän etuja.
Vaikka tämän päivän viestimet jatkuvasti kehittyvät ja muuttavat toimintamenetelmiään, niin perusta on pysynyt samana, josta Chomsky kirjoitti kirjassaan Manufacturing Consent vuonna 1988.
Silloin Noam Chomsky vakuutti, että kaikkia tiedotusvälineitä ohjailevat markkinoiden lait ja niiden yleisö on tuote, joka myydään tilaajalle.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150723/260067.html#ixzz3h0nXNn2K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti