sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kiina ratifioi BRICS-pankin perustamissopimuksen - vaihtoehto Maailmanpankille on luotu

Kiinan kansankongressi on ratifioinut BRICS-kehityspankin (New Developement Bank, NDB) perustamissopimuksen, Uusi kehityspankki on suunniteltu vaihtoehdoksi länsimaisille rahoituslaitoksille, jollainen on erityisesti Maailmanpankki (WB).
Lähde: RT News
Toimittaja: Heikki Sipilä
2.7.2015, Verkkomedia.org

Kiina ratifioi BRICS-pankin perustamissopimuksen - vaihtoehto Maailmanpankille on luotu 
Uusi pankki suuntaa rahoitustaan BRICS-maiden infrastruktuuri- ja kehittämishankkeisiin. BRICS-maita ovat Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka. Jokaisella maalla on yhtäläinen sananvalta pankin hallinnossa bruttokansantuotteesta riippumaatta.
Jokaisen BRICS-yhteisön jäsenmaan odotetaan osallistuvan yhtäläisellä 50 miljardin osuudella pankin toiminnan käynnistämiseen ja tavoitteena on summan nostaminen 100 miljardin dollarin osuuteen. BRICS-kehityspankin pääkonttori sijaitsee Shanghaissa ja se pääjohtajana toimii ensimmäisen vuoden aikana Intian edustaja. Venäjä toimii edustajiston puheenjohtajamaana.
Kiina antaa NDB-pankille 41 miljardia dollaria ja saa siten suurimman osan äänivallasta eli 39,5 prosenttia, kertoi uutistoimisto Reuters.
Intia ja Venäjä ovat jo ratifioineet pankin perustamissopimuksen.


BRICS-kehityspankki voi muuttaa maailmaa
BRICS-kehityspankin käynnistäminen nähdään ensimmäisenä askeleena murtaa Yhdysvaltain dollarin ylivalta-asema maailmankaupassa sekä dollarilla tuettujen ja Yhdysvaltain hallitsemien Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) ja Maailmanpankin (WB) monopoli, johon BRICS-mailla on vain vähän vaikutusvaltaa.
Etelä-Afrikan on määrä esittää ratifiointiasiakirjat heinäkuussa Ufan kaupungissa Venäjällä pidettävän BRICS-maiden kokouksen yhteydessä.

 Russian Today / KOMINFORM

Lue myös:

Aasian infrastruktuuri-investointipankin AIIB:n käynnistyminen varmistettiin

Toimitus @ 2.7.2015 18:25

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
China ratifies the creation of BRICS bank
The Chinese Parliament has ratified the creation of the BRICS Development Bank. The New Development Bank was conceived as a counterbalance to such Western-led financial institutions as the World Bank and the IMF.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti