lauantai 4. heinäkuuta 2015

Suomen harjoittama USA-mielinen Venäjä-vastaisuus jo pöyristyttävää provokaatiota

Samana päivänä kun USA:n kongressin puhemies vieraili Helsingissä, Suomi kielsi Venäjän duuman puhemiestä saapumasta Helsinkiin. On hyväksyttävää, että kun Helsingissä järjestetään Etyj turvallisuusjärjestön juhlakokous, maaassa vierailee Yhdysvaltain laivaston ohjuslaiva... Ja paljon muuta, joka alkaa viemään yöunet.
Toimittaja: Janus Putkonen
1.7.2015, Verkkomedia.org

Suomen harjoittama USA-mielinen Venäjä-vastaisuus jo pöyristyttävää provokaatiota
Nyt varmasti ymmärretään huomattavasti paremmin se miksi Venäjän presidentti Vladimir Putin näki ajankohtaisesti tarpeelliseksi esittää vain kaksi viikkoa sitten 17.6.2015 Suomelle varoituksen presidentti Sauli Niinistön Moskovan vierailun yhteydessä, että Suomi ja suomalaiset olisivat vaarassa mikäli sallimme Venäjää uhkaavien Nato-joukkojen operoida alueellamme.
Venäjä-vastaiseen propagandaan pyhittäytynyt Suomen valtamedia vääristeli Putinin perustellun varoituksen "uhkaukseksi", vaikka Venäjä ei vaatinut Suomea tekemään yhtään mitään vaan päinvastoin varoitti tekemästä geopoliittisia typeryyksiä, joiden seurauksena Venäjä olisi pakotettu toimimaan suuntaamme - ei iskeäkseen kansallisesti meitä vastaan, vaan alueemme kautta tai sille alisteisia Venäjää uhkaavia Nato-voimia vastaan.
Mutta ei... Virallinen Suomi osoittaa valtamedian myötävaikutuksella toimivansa juuri toisin ja käyttäytyy tosiasiassa kuin pirullinen kakaravaltio suurvallan naapurissa - Suomen toimet ovat olleet yksinkertaisesti sanottuna peittelemätöntä ja pöyristyttävää provokaatiota.


Sen lisäksi, että valtamedia on suoltanut syytöksiin, väitteisiin ja huhuihin perustuvaa Venäjää demonisoivaa sotapropagandaa, kuten se on tehnyt Ukrainan kriisin lietsomisesta lähtien, muutamat tapahtumat lähipäiviltä antavat kauhistuttavan yleiskuvan siitä kuinka vaarallisesti Lännen eliitti geopoliittisesti merkittävää Suomen aluetta nyt hallitsee.
Maahamme avaintehtäviin asetetut asiamiespoliitikot pelaavat selvästi aivan muiden pussiin ja jos joltain menee Suomessa tästä jo yöunet, siinä ei ole mitään ihmeteltävää.
Suomen ammattiyhdistysliikkeet, joiden pitäisi tehtäväkuvan mukaan olla suomalaisten työntekijöiden puolella, ilmoittivat olevansa USA:n korporaatioiden puolella ja vakuuttivat yhteen ääneen 28.6. sen, ettäSuomen tulee olla USA:n puolella juuri geopoliittisessa vastakkainasettelussa Venäjän ja Lännen välillä. Suomalaisduunarilta vaaditaan siis uhrauksia Washingtonin tavoitteiden edistämiseksi ja katastrofin aiheuttavan TTIP-vapaakaupan puolesta.
Vain pari päivää sen jälkeen 30.6.2015 Yhdysvaltojen kongressin puhemies John Boehner kehui Suomen olleen "hyvä USA:n liittolainen" ja hänen vierailuaan kongressiedustajista kootun delegaation kanssa liputettiin kritiikittä valtamediassa Yhdysvaltoja mairittelevin otsikoin. Mutta koska suomalaisille on sellaista kerrottu, että me olemme USA:n liittolaismaa?
Varsinainen uutispommi tuli kun ministeripestin jälkeen härskisti Lännen sylikoiraksi ryhtynyt ja EU-myönteisiä lausuntoja kylvänyt ulkoministeri Timo Soini ilmoitti päättäneensä, ettei Venäjän parlamentin duuman puhemiehellä ja usealla muulla poliitikoilla ole matkustusoikeutta Helsinkiin, jossa järjestetään ensi sunnuntaina kansainvälinen Euroopan Turvallisuusjärjestö Etyj:n 40-vuotis juhlakokous. Onko Euroopassa muka turvallisuutta ilman Venäjä-diplomatiaa?
Helsingin Etyj-kokous vuonna 1975 oli ihmiskunnan historian eräs merkkipaaluja, mutta nyt ja pelkästään Lännen todisteettomiin väitöksiin sekä syytöksiin "Venäjän aggressiosta" Ukrainassa perustuvien pakotetoimien takia Venäjä jää pois kokouksesta, joka parhaimmassa tapauksessa olisi saattanut avata jatkuvasti vaarallisemmin solmuun ajettuja Euroopan valtiosuhteita.
Mutta juuri turvallisuuspoliittinen liennytys on asia jota USA:n johtamat Lännen globalistit eivät nykyisellään ja varsinkaan USA-mielisen Suomen osalta halua. Eikä tarvitse olla mikään raketti-insinööri nähdäkseen provokaation vaarallisessa paitsioasemassa olevassa Suomessa, koska samana päivänä Etyj-kokouksen kanssa Helsingin satamaan kiinnittyy USA:n risteilyohjuksin varustettu sotalaiva USS Jason Dunham. Ei ole mitään sattumaa.
Siis eikö juuri tämän kaltaisesta provokatiivisesta ja turvallisuustilanteen vaarantavasta toiminnasta Vladimir Putin Suomea selväsanaisesti varoittanut ja vain kaksi viikkoa sitten?


Suomi rikkoi kansainvälisiä lakeja - Haloo Helsinki?
Venäjän duuman puhemiehen ja muiden "mustalle listalle" asetettujen Venäjän vaaleilla valittujen poliitikkojen matkustuskieltoa Suomen Etyj-kokoukseen pidetään Kremlissä "törkeänä ja epähyväksyttävänä", ilmoitti keskiviikkona Venäjän presidentinhallinnon tiedottaja Dmitry Peshkov. "Me todella näemme tämän törkeytenä", Peshkov painotti.
Venäjän ulkoministeriön keskiviikkona julkaiseman lausunnon mukaan Suomi on rikkonut sen kansainvälisiä sitoumuksia kieltämällä Venäjän parlamentin puhemiestä osallistumasta Etyj-kokoukseen. "Tämä on härski rikkomus Suomen sitoumuksista kansainvälisiin lakeihin. Maan tulisi taata, että yksiöiden oikeus saapua Suomeen osallistuakseen kansainvälisiin tapahtumiin, vaikka yksilö olisikin pakotelistalla", Venäjän ulkoministeriö sanoi lausunnossaan.
Venäjän vastainen ja loukkaava provokaatio aiheutti sen, että koko Venäjän valtuuskunta tulee jättäytymään pois Helsingin Etyj-kokouksesta. Matkustuskiellon Suomelta saanut parlamentin puhemiesSergei Naryshkin sanoi delegaation poisjäännin kokonaisuudessaan olevan "protesti mielivaltaisuutta, demokratian perusteiden ja parlamentarismin rikkomista vastaan".
"Totuus ja peruste on tuleva, ilman ohjeita, eikä mikään huutelu valtameren takaa tule estämään Euroopaa sen toiveista ja pyrkimyksestä olla yhdessä sekä rakentaa kotiamme - Eurooppaa - ilman erottavia linjoja", Naryshkin sanoi keskiviikkona kommentoidessaan Venäjän delegaation jättäytymistä Helsingin kokouksesta. 
"Washingtonin ja sen liittolaisten tuhoisa ja aggressiivinen politiikka ei kykene muuttamaan suvereeneja eurooppalaisia ja halua määritellä itse tulevaisuutensa sekä kotinsa tulevaisuus - Euroopan. Meille, eurooppalaisille, tämä vapaus on kaiken yläpuolella", Naryshkin painotti.

Ollaanko nyt tyytyväisiä Timo Soiniin, perusglobalistiin?

Älkää leikkikö yllättynyttä!
Ulkoministeri Timo Soinin Venäjä-vastaisuus Lännen intressien ohjailemana, joka itse on Washingtonissa vannonut vuoden 2014 tammikuussa valansa "The Familylle" eli Lännen neokonservatiivien rukouspiirille, ei pitäisi tässä vaiheessa tulla kenellekään yllätyksenä: "Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt."
Soini on osoittanut kannattavansa Lännen globalismia konkreettisesti useaan otteeseen ja erityisesti hän teki niin eduskunnassa ulkoasiainvaliokunnan johtajana. Valtamedia on kaupannut Soinista hyvin vääristellyn mielikuvan "EU-kriittisenä" poliitikkona, mutta missä konkretia? Kritiikki onkin vain tukemisen muoto, eikä tapa vastustaa.
Valeoppositiossa ulkoasiainvaliokunnan johtajana Timo Soini nuiji lävitse todellisen "EU:n ja Nato-hehkutuksen", jota kutsuttiin varsin ylevästi Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiseksi selonteoksi. Soinin johdolla Nato-suuntaviivojen sisällön piti muka kantaa maamme "pitkälle ensi vuosikymmenelle", mutta tosiasiassa selonteko oli vääristelty ja puutteellinen. Siinä ei ollut esimerkiksi sanallakaan mainintaaNato-isäntäämasopimuksen tulosta.
Vain kaksi vuotta myöhemmin merkittäväksi luonnehdittu ulkopoliittinen "ohjauspaperi" on pahasti vanhentunut ja asiasisällöltään epärelevantti, eikä se mm. kyennyt ennakoimaan mitään nykyisestä turvallisuustilanteesta, johon maatamme on ohjattu Venäjän vastaisella taloudellisella, poliittisella sekä sotilaallisella ryhtymisellä - Lännen valtaliiton intressien edistämiseksi.
Suomi onkin jo kertaalleen onnistunut Nato-toimin saamaan aikaan sotavalmiuden molemmille puolille rajaa Venäjän kanssa toukokuussa. Se "rautaa rajalle" lienee vasta sotamarssin alkusoittoa. Kyse ei siis ole nyt "Suomen ulkopoliittisesta linjasta", koska meillä ei ole mitään syytä olettaa, että sellaista olisi Helsingissä enää olemassakaan.

Janus Putkonen

Artikkelin lähteet tummennetuissa ja alleviivatuissa kohdissa.

Lue myös:

Suomen geopoliittinen paitsio: Lännen Pohjoinen rintama kohti Venäjää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti