perjantai 17. heinäkuuta 2015

Ukrainako itsenäinen? - Paljastettu asiakirja haastaa kaikki käsitykset

Julkisuuteen on tuotu 25.6.2015 päivätty dokumentti, joka paljastaa karulla tavalla sen kuka ja missä päätetään Ukrainan hallinnon avainkysymyksistä. Ei suinkaan Kiovassa vaan Washingtonissa senaatin Ukraina-asioiden kokousryhmässä ja USA:n senaattorien toimesta.
Toimittaja: Janus Putkonen
6.7.2015, Verkkomedia.org

Ukrainako itsenäinen? - Paljastettu asiakirja haastaa kaikki käsitykset
Kuinka syvällä Yhdysvaltojen kädet ovat Ukrainassa? Onko Ukrainaa enää edes olemassa omana valtionaan? Sunnuntaina julkisuuteen tuotu asiakirja on Yhdysvaltain senaattorin laatima virallinen kirjelmä, joka on osoitettu 25.6.2015 Ukrainan pääministeri Arseniy Jatsenukille Kiovaan Ukrainaan. Dokumentin perusteella voisimme määrittää Ukrainan lähinnä USA:n Euroopassa sijaitsevaksi liittovaltion osavaltioksi.
Dokumentin vapaasta suomennoksesta saa Lännen valtamedian "Ukrainan itsenäisyyttä" painottavasta narratiivista täysin poikkeavan näkemyksen siitä missä päätetään todellisuudessa Ukrainan hallituksen nimityksistä - avainkysymyksistä.
Muistettakoon asiaan suoranaisesti liittyen dokumentoitu tosiasia, kuinka erityisesti Yhdysvallat osallistui aktiivisesti varaulkoministeri Victoria Nulandin johdolla Ukrainan hallinnon järjestelyihin ennen ja helmikuun 2014 Kiovan vallankaappauksen jälkeen.
Vastikään julkaistun dokumentin kiistatonta aitoutta ei Verkkomedia pysty sen paremmin vahvistamaan, mutta tehdyn selvityksen mukaan dokumentin olisi levittänyt laajemmin julkisuuteenLeonid Kozhara, joka on entinen Ukrainan ulkoministeri ja Etyj-puheenjohtaja.
Sputnik-uutiset kertoo dokumentista 5.7. sunnuntaina ja sen mukaan Kozhara olisi saanut senaatin kirjeen haltuunsa news-front.info sivustolta, joka on puolestaan saanut tietovuodon käsiinsä hakkeriryhmältä nimeltä cyberguerilla.org. Tämän tietolähteen mukaan alkuperäinen tiedosto on peräisin Anonymous-hakkereilta.
Avoimen uutislähteistyksen löytyessä alla olevasta dokumentista, on asiakirjavuoto perusteltua saattaa myös suomalaiseen tietoisuuteen.


Senaattori J. Durbinin kirje Ukrainan pääministerille
"Kirjoitan sinulle taatakseni sen, etä Yhdysvaltain senaatti laajentaa luottamustaan sinuun ja jakaa huolesi käynnissä olevista presidentti Petro Poroshenkon suorittamista avainhenkilöiden hylkäämisistä Ukrainan johdossa, jotka ovat olleet täysin sitoutuneita edistämään demokratiaa maassasi. Olen samaa mieltä, että on tarpeellista investoida kaikki pyrkimykset pitääksemmeOleksuy Pavlenkon tehtävissään maatalouspolitiikan ja elintarvikkeiden ministerinä. 
Hänen erottaminen loisi ylimääräisen esteen laajentaessamme yhteistyötä Yhdysvaltain ja Ukrainan maatalousyhtiöiden välillä. Lisäksi pidän erityisen tärkeänä pitää huolen Juriy Nedashovskynsäilyttämisen Energyatom yhtiön johtajana. Se johtuu suurelta osin hänen tehokkaasta työstä, jolla Ukraina on saavuttanut mahdollisuuden voimistaa yhteistyötään ulkomaisten partnereiden kanssa ydinenergian tuottamisessa.
Lisäksi haluaisin sinulle tiedoksi, että USA:n senaatin Ukraina kokousryhmä (U.S. Senate Ukraine Caucus) on harkinnut ehdotuksiasi koskien sisäministeri Arsen Avakovia, Energia ja kaivosteollisuuden ministeri Valadymyr Dernchyshyniä ja Ukrgasvydobuvannya yhtiön johtajaaSergei Kostyukia. Suurin osa senaattoreista on samaa mieltä, ettei Dernychyshyn eikä Kostyuk vastaa työn vaatimuksia. Toistaiseksi ei ole selväksi tekevää ratkaisua ongelmaan koskien Avakovia. Senaattorit ovat asiasta vaihtelevaa mieltä. Minun mielestäni olisi sopivaa lykätä aihetta jonkin aikaa."

Allekirjoitus: Richard J. Durbin, Yhdysvaltain senaattori


Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti