perjantai 30. lokakuuta 2015

Yhdysvaltojen uhkailu- ja pakottamispolitiikka ei tehoa Kiinaan


 Teheran, 29.10. (Press TV) -- Yhdysvaltojen ei pitäisi yrittää uhkailla ja pakottaa Kiinaa, koska tämä taktiikka ei toimi, kun vastapuolena on Kiinan kaltainen voimakas valtio, sanoo Valkoisen talon entinen virkamies. 

 Tri Paul Craig Roberts, joka on ollut Ronald Reaganin hallituksen apulaisvaltiovarainministeri ja Wall Street Journal -lehden apulaispäätoimittaja, puhui asiasta keskiviikkona iranilaiselle Press TV-kanavalle puhelimitse antamassaan haastattelussa. 

 Hän kommentoi Yhdysvaltain puolustusministeri Ashton Carterin lausuntoa, jossa tämä sanoi, että USA jatkaa täysimittaisesti toimintaansa Etelä-Kiinan merellä huolimatta siitä, että Kiina oli sanonut amerikkalaisaluksen tulon kiistanlaiselle vesialueelle olevan provokaatio. 

 "Tällä alueella on viime päivinä ollut merivoimiemme toimintaa ja niin tulee olemaan myös tulevina viikkoina ja kuukausina, sanoi Carter senaatin puolustuskomitealle tiistaina. Lennämme, purjehdimme ja käytämme kansainvälisiä vesiä kansainvälisen lainsäädännön puitteissa omien tarpeidemme vaatimalla tavalla", hän lisäsi. 

 Pentagonin päällikkö puhui asiasta kysyttäessä hänen suhtautumistaan uutisiin, joiden mukaan Yhdysvaltain laivasto oli lähettänyt myöhään maanantaina ohjushävittäjän lähelle yhtä Kiinan keinotekoisista saarista Kiinan asettaman 12 meripeninkulman aluevesirajan tuntumassa. 

 Roberts sanoi, että Yhdysvallat ei osaa käyttää politiikassaan diplomattisia menettelytapoja, vaan yrittää uhkailla ja pakottaa, mutta vaikka uhkailu ja pakottaminen saattavatkin toimia ​​heikompia maita kohtaan, niillä ei ole mitään vaikutusta voimakkaaseen Kiinan kaltaiseen valtioon. 

 Yhdysvaltain hallitus antaa tällä tavalla kielteisen ja monin tavoin haitallisen signaalin tälle voimakkaalle maalle, joka on Washingtonin suurimpia luotottajia, suurimpien amerikkalaisten kiinalaista työvoimaa käyttävien tuotantoyhtöiden ja amerikkalaisille kuluttajille tavaroita tuottavien yhtiöiden isäntänmaa, sanoi Graig ja lisäsi, että USA aiheuttaa tarpeetonta harmia maalle, jonka hyvästä tahdosta Yhdysvallat on yhteistyökumppanina riippuvainen. "Tämä on merkki aivan uskomattomasta tyhmyydestä", hän huomautti. 

 Epäilen, että Kiina tulee protestoimaan  ja että Washington tulee huomaamaan, että Yhdysvallat tarvitsee Kiinan apua monissa asioissa ja jonakin päivänä Kiina ei tätä apua enää anna, totesi tutkija.

 Tämä on typerää politiikkaa, mutta sellaistahan Yhdysvaltojen hallituksen ulkopolitiikka on ollut 21. vuosisadalla", sanoi tohtori Roberts. 

 Press TV / KOMINFORM 


http://www.presstv.ir/Detail/2015/10/28/435376/US-threats-coercion-China- 



KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti