perjantai 30. lokakuuta 2015

WSJ: USA ei enää vaadi ehdotonta Syyrian presidentin syrjäyttäämistä
Moskova, 29.10. (Sputnik) -- Valkoinen talo on valmis keskustelemaan Bashar al-Assadin tulevaisuudesta Wienissä.

Yhdysvallat muutti asennettaan Bashar al-Assadin kohtalon suhteen ja on valmis suostumaan siihen, että hän jää virkaansa siirtymäkauden ajaksi, uuden hallinnon muodostamiseen asti, kirjoittaa Wall Street Journal, viitaten Valkoisen talon lähteeseen.
Aiemmin, yhdysvaltalaiset virkamiehet ilmoittivat, ettei ilman al-Assadin eroa, Syyrian kriisiä ei voida ratkaista. Viime aikana Valkoinen talo ei ole tehnyt julkisia ilmoituksia, jotka olisivat koskeneet Syyrian presidentin eron aikamääriä, jotta säilytettäisiin liikkumavaraa Wienin neuvotteluissa.
Kuitenkin nyt, USA:n mukaan, siirtymäkausi uuteen hallintoon voi kestää muutamia kuukausia tai jopa pitempään. Oman näkemyksenä tämän suhteen USA esittää perjantaina alkavissa Wienin neuvotteluissa.
Lokakuun 29. päivänä, Wienissä oli suljettujen ovien takana USA:n Venäjän, Saudi-Arabian ja Turkin ulkoministereiden tapaaminen, joka kesti noin tunnin ajan. Perjantaina neuvotteluihin liittyvät mukaan Iranin, Emiraattien, Qatarin, Jordanian, Saksan, Ranskan, Egyptin, Italian, Britannian Irakin ja Libanonin edustajat sekä myös YK:n pääsihteerin Syyrian erityslähettiläs Staffan de Mistura ja EU:n ulkopolitiikan edustaja Federica Mogherini, kertoo RIA Novosti.


Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti