perjantai 30. lokakuuta 2015

Ilmestyvätkö  pioneerit jälleen Vneäjälle?
Moskova, 30.10. (Sputnik) --  Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti asetuksen, "Venäjän koululaiset liike", nimisen lasten ja nuorten järjestön muodostamisesta. Sen tehtävät ovat vastaavat, kuin Neuvostoliiton aikana toimineen pioneerijärjestön.

Asetuksen mukaan, järjestön perustamisen päämääränä on parantaa valtionpolitiikkaa, varttuvan sukupolven kasvatuksen alueella ja myötävaikuttaa persoonallisuuden muodostumiseen, venäläisille yhteiskunnalle luonteenomaisen arvojärjestelmän pohjalta.
Järjestön perustaminen on annettu tehtäväksi Venäjän nuorisokysymysten hallinnolle (Rosmolodezh). "Venäjän koululaiset liike" —järjestön korkeimpana elimenä on edustajakokous, jonka kutsuu koolle koordinointineuvosto. Neuvostoa johtaa puheenjohtaja ja hänellä on kaksi varapuheenjohtajaa. heidät valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan.
Vuoden 1922, toukokuussa, Neuvostoliittoon perustettiin Vladimir Lenin nimeä kantava pioneerijärjestö. Järjestön jäseneksi hyväksyttiin 9 —14 vuoden ikäisiä koululaisia. Pioneerijärjestön tehtävänä oli kasvattaa lapsia ja nuorisoa, Neuvostoliiton Kommunistisen puolueen puolustamisen hengessä. 1930 —luvun alussa, pioneerijärjestön osastoja alettiin perustamaan kouluihin. Pioneerijärjestöön hyväksytty vannoi juhlallisen valan uskollisuudesta Neuvostoliitolle, ja hänelle annettiin punainen pioneeriliina ja rintamerkki. Pioneerien tehtäviin kuului mm. jätepaperin ja metalliromun kerääminen, harrastuspiireissä toimiminen, pioneerileireille osallistuminen sekä pienempien koululaisten, ikäihmisten ja vammaisten avustaminen.
Vuonna 1991 pioneerijärjestön, samoin kuin itse Neuvostoliiton olemassaolo päättyi.




Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti