perjantai 30. lokakuuta 2015

Kiina varoitti Yyusvaltoja sodan syttymisestä Etelä-Kiinan merellä
Moskova, 30.10. (Sputnik) -- Kiinalainen amiraali Wu Shengli, videokonferenssin aikana yhdysvaltalaisen kollegansa kanssa, kutsui USA:n merivoimien operaatiota Etelä-Kiinan merellä provokaatioksi. USA:n puolustusministeriö puolestaan pitää mahdollisena vastaavanlaisten toimien järjestämistä myös tulevaisuudessa.

Kiinan merivoimien komentaja Wu Shengli ilmoitti siitä riskistä, että vähemmän merkittävä välikohtaus voi lietsoa sodan, ja kutsui USA:n operaatiota Etelä-Kiinan merellä provokaatioksi, uutisoi Reuters. Tästä hän ilmoitti yhdysvaltalaisen kollegansa John Richardsonin kanssa pidetyn videokonferenssin aikana.
USA:n edustaja, kertoi aiemmin, että osapuolet sopivat neuvotteluista, jotta voitaisiin välttää konfliktitilanteen syntymiset alueella.
Kiinan ulkoministeriö ilmoitti tiistaina, että yhdysvaltalainen Lassen —hävittäjäalus, ilman Kiinalta saatua lupaa, saapui Etelä-Kiinan merelle, lähelle kiistanalaisia Spratlyn saaria, joita Kiina pitää ominaan. Ulkoministeriö ilmaisi protestin Yhdysvalloille, ilmoittaen, että nämä toimet rikkovat Kiinan suvereniteettia.
Pentagon myönsi toimintansa Etelä-Kiian merellä, eikä sulkenut pois, että vastaavia operaatioita tehdään myös tulevaisuudessa. Yhdysvaltojen puolustusministeri Ashton Carterin mukaan, näitä operaatioita tehdään lähimpien viikkojen ja kuukausien aikana. USA ilmoitti, että harjoittaa partiointia merillä, jos katsoo, että tämä vastaan kansainvälistä oikeutta.
Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti