sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Sahra Wagenknecht

Wagenknecht: TTIP-sopimus halutaan allekirjoittaa kiertoteitse

© AFP 2015/ Clemens Bilan
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
11067250

Transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuussopimus (TTIP), Euroopan ja USA:n välillä, halutaan allekirjoittaa kiertoteitse, ilman, että siitä käydään julkista keskustelua, ilmoitti Sputnik -radion haastattelussa, Saksan vasemmistopuolueen puheenjohtaja Sahra Wagenknecht.

Luulen, että jotkut ovat kiinnostuneita siitä, että TTIP-sopimuksen teema katoaisi julkisuudesta. Mielipidetutkimusten mukaan, niiden Euroopan maiden asukkaat, joissa julkista keskustelua tästä kysymyksestä ei käydä niin intensiivisesti, kuin esim. Sakassa ja Ranskassa, vähemmän vastustavat sopimuksen hyväksymistä. Olen useamman kerran kuullut arvioita siitä, että jos julkista keskustelua ei käydä sopimuksesta, eikä sen solmimista arvostella, se voidaan allekirjoittaa kiertoteitse.
Hänen sanojensa mukaan, TTIP-sopimuksen allekirjoittamisesta ovat kiinnostuneet ylikansalliset yhdysvaltalaiset ja eurooppalaiset yhtiöt.
Yhdysvaltalaiset yhtiöt ja merkittävä osa eurooppalaisista yhtiöistä ovat kiinnostuneet tämän sopimuksen toteuttamisesta. Tämän yhteydessä kyse ei ole vapaasta kaupasta, vaan siitä, että voitaisiin alentaa kuluttajien ja ympäristön suojelua koskevia normeja, sekä myös sosiaalisia normeja Atlantin molemmilla puolilla.
Wagenknecht kannatti myös valmisteilla olevia mielenosoituksia TTIP-sopimusta vastaan Berliinissä.
Lokakuun 10. päivänä Berliinissä järjestetään suurmielenosoitus. Pidän suurmielenosoituksen järjestämistä hyvin tärkeänä asiana. Järjestetään myös muita tapahtumia, esimerkiksi kerätään yli kaksi miljoonaa allekirjoitusta sopimusta vastaan koko Euroopan alueella. Näiden toimien tarkoituksena on todistaa, että, EU —maiden asukkaat ovat huolestuneet sopimuksesta. Yhteiskunnallista painostusta yksikertaisesti tarvitaan.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20151004/454496.html#ixzz3oKLyNG00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti