keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Etyj-tarkkailija malesialaisen lentokoneen turmapaikalla

Roberts: MH17-raporttia ei ole julkaistu, koska Venäjää vastaan ei ole todisteita

© Sputnik
MIELIPIDE
Saada lyhennetty URL
1711233

Yhdysvallat haluaa julistaa Venäjän syylliseksi Donetskin alueella tapahtuneesta Boeingin turmasta ja tekee sen eteen kaikkensa, amerikkalainen politologi Paul Craig Roberts arvioi.

"Raporttia MH17:n turman tutkinnasta ei vielä ole julkaistu. Mistä se kertoo? Luulen, että tutkinnassa saadut tiedot ovat ristiriidassa Venäjää syyttävän propagandan kanssa. Olen varma siitä, että jos Moskovan syyllisyydestä olisi pieniäkin todisteita, raportti olisi julkaistu kauan sitten", yhdysvaltalainen analyytikko uskoo.
Paul Craig Roberts muistuttaa, että Venäjä oli ainoa, joka luovutti tutkijoille kaikki hallussaan olevat tiedot. Yhdysvallat kieltäytyy julkaisemasta turmahetkellä lentokoneen yllä olleesta satelliitistaan saatuja tietoja. Ukraina ei julkaise miehistön ja lentokoneen taistelualueelle ohjanneen ukrainalaisen lennonjohtajan välistä keskustelua.
Seurauksena on, ettei ihmisille anneta tietoja tutkinnan tuloksista, mutta joukkotiedotusvälineissä leviää tietoja siitä, että tapahtuneesta olisi vastuullinen Venäjä. Samalla YK:ssa ajetaan aktiivisesti turmaa käsittelevän tuomioistuimen perustamista.
"Washington voi estää raportin, muttei väärentää sitä kokonaan. Juuri siksi Yhdysvallat ajaa kansainvälisen tuomioistuimen perustamista siinä toivossa, että se saavuttaa näin tavoitteitaan", amerikkalainen politologi arvioi.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/mielipide/20150803/290375.html#ixzz3puNNeopQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti