keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Venäjän ulkoministeriön edustaja Maria Zaharova

Venäjä pyytää Yhdysvalloilta selitystä Toyota maastoautojen joutumisesta Isisin käyttöön

© Sputnik/ Vladimir Pesnya
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
 05031

Terroristisen Isis -järjestöjen käytössä olevat Toyota maastoautot on toimitettu Syyriaan Yhdysvalloista ja Britanniasta, ilmoitti lehdistötapaamisessa Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova.

"Nyt kaikki ovat asettaneet kysymyksen siitä, mistä Isis —järjestön ja muiden terrorististen järjestöjen taistelijat ovat saaneet käyttöönsä Toyota yhtiön valmistamia maastoautoja, ja mikä tärkeintä, mistä niitä on ilmestynyt näin suuri määrä. Vastausta ei tule etsiä Isis —järjestön valvonnassa olevalta alueelta, eikä eteenkään Japanista. Vastaus on outo, mahdollisesti kukaan ei odottanut, mutta nämä Toyota maastoautot on toimitettu Syyriaan yhdysvaltalaisten ja heidän britannialaisten kumppaneidensa toimesta", — sanoi Zaharova.
Venäjä toivoo, ettei Yhdysvallat kertoisi satuja venäläisistä risteilyohjuksista, vaan selvittäisi ongelmaa siitä, mistä Isisin käyttöön on tullut Toyota maastoautoja, Zaharova lisäsi.
"Nimeltä mainitsemattomat lähteet ovat kommentoineet risteilyohjusten putoamisia, mutta he eivät toisaalta tiedä, mistä Isis on saanut Toyota maastoautoja. Siksi meille on kerrottava satuja venäläisistä risteilyohjuksista, parempi olisi että tutkisitte omiin maastoautoihinne liittyviä ongelmia", — Zaharova sanoi.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20151014/479487/venaja-usa-toyota-isis.html#ixzz3oXHNojZq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti