tiistai 8. syyskuuta 2015

Tue 08 syyskuu 2015 08:46
Venezuelan presidentti Nicolas Maduro
Venezuelan presidentti Nicolas Maduro
Venezuelan presidentti Nicolas Maduro on ilmoittanut, että hänen maansa on valmis vastaanottamaan 20000 ihmistä pakenevat ulkomaisten tukema konflikti Syyrian vakava pakolaisten kriisi on kehittymässä Euroopassa.
"Haluan 20000 syyrialaisia, Syyrian perheitä, tulemaan Venezuelan ja jakaa tämän maan rauhassa", sanoi Maduro kokouksen aikana neuvoston ministerien Caracasissa maanantaina.
Venezuelan johtaja myös ilmaisi maansa tukensa Syyrian presidentti Bashar al-Assad, jonka hallitus ja armeija ovat mukana raskaiden taistelujen kanssa Takfiri terroristien koko Lähi-idän maassa.
Päänsärky Euroopalle
Maduro tarjous tulee, Eurooppa on tekemisissä ennennäkemättömän pakolaistulvan, pääasiassa peräisin Syyriasta, Irakissa ja Afganistanissa.
AFP Kuvassa syyrialaiset läpi raja-aidat tulla Turkin alueelle, lähellä Turkin rajanylityspaikan Akcakale Sanliurfassa maakunnassa, 14 kesäkuu 2015.

Vastaavalla liikkua, Brasilia ja Chile ovat myös ilmoittanut olevansa valmis vastaanottamaan pakolaisia.
Maanantaina, Yhdistyneiden Kansakuntien (YK): n erityislähettilään Syyriaan Staffan de Mistura sanoi, että noin miljoona syyrialaiset asuu maan länsiosissa hetkellä vaarassa seurauksena terrori toimintaa Daesh (Isil).
De Mistura varoitti, että ei olisi "olla mitään syyrialaiset jäljellä" sisällä arabimaa jos liuos ei saavutettu meneillään olevan kriisin.
Pakolainen viha Uruguayssa
Erillisessä kehitys maanantaina, Syyrian pakolaisia, jotka olivat tulleet Uruguay viime vuonna järjestetään protesti ralli vaativa lähteä, sanoen että he asuivat köyhyydessä.
Syyria on kamppailevat ulkomaisen tukeman militanttius vuodesta 2011, joka on jättänyt yli 250000 ihmistä ja noin 11 miljoonaa muita kotiseudultaan sisäisesti ja ulkoisesti.
Displaced syyrialaiset seistä saada ruokaa Pohjois kaupungin Aleppo, 7. syyskuuta 2015. (Kuva: AFP)

Libanonissa, Turkissa ja Jordania ovat saaneet valtaosa yli neljä miljoonaa Syyrian pakolaisille, jotka ovat jättäneet kotimaansa puhjettua väkivaltaa.
Arvioiden mukaan YK, yli 350000 ihmistä on lähtenyt Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan Eurooppaan tänä vuonna. Lähes 3000 ihmistä on kuollut heidän tavalla koko Välimeren veneissä.
Suurin osa pakolaisista maa Italiassa tai Kreikassa, ja sitten suunnata vauraampi Pohjois-Euroopan maissa vuoteen kautta kulkeville Itä-Euroopan ja Balkanin kuten Makedonia, Serbia ja Unkar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti