torstai 3. syyskuuta 2015

An F-22 Raptor

Tshekkiläinen politologi: USA:n joukot Euroopassa ovat anakronismi

© Flickr/ Airman Magazine
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
 040573

USA aikoo siirtää Eurooppaan F-22 -hävittäjiä Euroopan turvallisuuden lisäämiseksi, kertoi USA:n ilmavoimien ministeri Deborah Lee James. Tshekkiläinen politologi ja sodanvastainen aktivisti Jan Miklas otti kantaa USA:n päätökseen Sputnikin haastattelussa.

Tuntevatko tshekkiläiset olonsa turvallisemmaksi, jos Tshekkiin siirretään yhdysvaltalaishävittäjiä?
Ei tietenkään. Tämä päätös johtaa vain uuteen konfliktiin Venäjän kanssa, ja vastakkainasettelu Venäjän kanssa ei missään tapauksessa tee Euroopasta turvallisempaa paikkaa.
Minä vastustan USA:n päätöstä ja uskon, että Yhdysvaltain joukkojen läsnäolo Euroopassa on kylmän sodan anakronismi.
Pentagonin mukaan Venäjän "aggressiivinen politiikka" on uhka Itä-Euroopalle.
Kaikki, mitä on tapahtunut Ukrainassa, on USA:n syytä. Ei ole mikään salaisuus, että USA on sijoittanut 5 miljardia dollaria Maidan-mellakoihin ja Ukrainan vallankaappaukseen. Nyt se käyttää Ukrainan tilannetta hyväkseen painostaakseen Venäjää tässä geopoliittisessa sodassa. Zbigniew Brzezinski sanoi, että USA ei voi sallia Venäjän ja Ukrainan ystävyyttä. Se muka merkitsisi "neuvostoimperiumin" paluuta.
Ukrainan presidentti Petro Poroshenko kehottaa ukrainalaisia valmistautumaan pitkään sotaan Venäjää vastaan.
Poroshenko pelottelee länsimaita, yrittää manipuloida. Venäjä ei koskaan ryhdy järjettömiin ja turhiin sotatoimiin esimerkiksi Moldovan tai Baltian maita vastaan. Mutta moisilla kauhutarinoilla saa sotilaallista ja taloudellista apua USA:lta. Esimerkiksi, F-22 —hävittäjiä.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20150825/342663.html#ixzz3kemA5gsQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti