lauantai 5. syyskuuta 2015

Ukrainan hryvnia

Ukrainalainen ekonomisti kertoi maan budjetin salaisuuksista

© Sputnik/ Alexandr Demyanchuk
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
 0265130

Ukrainalainen ekonomisti Aleksandr Ohrimenkon mielestä Ukrainan hallinto ei hoida valtion taloutta vaan leikkii pukkihyppelyä.

"He sanovat ensin, että budjetin alijäämän takia ei ole mahdollista korottaa palkkoja ja eläkkeitä, ja sitten ilmoittavat, että toteuttamiensa uudistusten ansiosta budjetista on tullut ylijäämäinen", ekonomisti kirjoittaa.
Vuoden 2015 ensimmäisen puoliskon virallisten tilastojen mukaan Ukrainan budjetin alijäämä on 2,1 miljardia hryvniaa. Toisaalta valtion ja paikalliset budjetit yhdistävä konsolidoitu budjetti on yli 12 miljardin ylijäämäinen. Se on vähintään outoa.
"He tajuavat hyvin, että konsolidoidun budjetin ylijäämät ja kerskailu sillä, että veroja kerätään entistä enemmän, näyttävät järjettömiltä. Se on enimmäkseen luvuilla leikkimistä kuin oikeaa taloutta", Ohrimenkouskoo.
Ukraina on nykyään maksukyvyttömyyden partaalla. Työttömyys kasvaa ja kansallisen valuutan arvo on laskenut vuoden aikana yli kolminkertaisesti. Ukrainan valtiovarainministeriön mukaan keskimääräinen palkka oli tammikuussa 2015 3,455 tuhatta hryvniaa eli noin 160 dollaria. Se on yksi Euroopan alhaisimmista luvuista. 


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150830/352633.html#ixzz3ksCbCu1I

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti