perjantai 13. maaliskuuta 2015

Putin kertoi Krimin liittymisestä osaksi Venäjää - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Putin kertoi Krimin liittymisestä osaksi Venäjää - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

10 maaliskuuta, 15:27

Putin kertoi Krimin liittymisestä osaksi Venäjää

Putin kertoi Krimin liittymisestä osaksi Venäjää

Presidentti Vladimir Putin kertoi yksityiskohtaisesti viime maaliskuun tapahtumista ja Krimin liittymisestä osaksi Venäjää. Krimin kansanäänestyksestä kertovassa dokumentissa Putin kertoi, että ennen kansanäänetystä Krimillä suoritettiin mielipidetutkimus selvittääkseen, mitä mieltä krimiläiset olivat liittymisestä Venäjään.

Mielipidetutkimus osoitti, että 75% krimiläisistä halusi liittyä osaksi Venäjää. Mutta silloin kansanäänestyksestä ei vielä ollut puhetta. Tiesin heti, että varsinaisessa kansanäänestyksessä Venäjä-mielisiä olisi jopa enemmän, sanoi Putin.
Tarkoituksena oli antaa ihmisille mahdollisuus päättää tulevaisuudestaan. Krimiläiset äänestivät liittymisestä Venäjään. Me emme voineet jättää heitä oman onnensa varaan. Teimme niin kuin meidän täytyi, painotti Vladimir Putin.
USA:n ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki on jo haukannut Krim-dokumenttia valheelliseksi, vaikkei ole katsonut sitä. En ole katsonut sitä, tunnusti Psaki. Kuitenkin hän on huolestunut, että dokumentti kertoo Krimin tapahtumista vääristeltyä tietoa.
Krim ja Sevastopol liittyivät osaksi Venäjää maaliskuussa 2014 kansanäänestyksen perusteella. Liittymissopimuksen mukaan kaikki Krimin asukkaat saavat Venäjän kansalaisuuden. Kuitenkin henkilöllä on oikeus kieltäytyä siitä ja pitää Ukrainan kansalaisuuden. Venäjän maahanmuuttoviraston mukaan 3427 ihmistä on torjunut Venäjän kansalaisuuden. Krimin asukasluku on noin 2 miljoonaa.
Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/2015_03_10/Putin-kertoi-Krimin-liittymisesta-osaksi-Venajaa-9109/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti